perjantai 11. kesäkuuta 2010

Core - niin siis mikä?

Kävin siis eilen zumbailemassa - tunnista itsestään ei ole paljoa kerrottavaa, kun tuntui taas että askeleet oli ihan hukassa ja muutenkin olo oli aika outo (jalat tuntuivat painavan ainakin tonnin). Kulutuskin jäi ihan onnettomaksi, olisin taas saanut saman aikaan kävelylenkillä :(. Sitä olen miettinyt, että miksi syke ei nouse enää niin ylös kuin vaikka pari kuukautta sitten, kun eilenkin maksimisyke oli 154 bpm - vai onko kuntoni oikeasti kohonnut niin paljon että "pelkällä" hyppimisellä en saa sykettä korkeammaksi? Tänään ajattelin illalla tehdä pienen juoksu-hölkkä-lenkin ja ottaa sykemittarin mukaan. Katsotaan nouseeko syke ;).

Mutta se itse kirjoituksen aihe, mikä otsikossakin vilahtaa: mitä on Core?! "Jouduin" ilmoittautumaan core + venyttely-tunnille, joka on sunnuntaina, koska minulla on vielä kolme kertaa käyttämättä 10-kortista jonka olen ottanut Everfittiin. Varattuna on kaksi zumbatuntia, ja kaikki muut zumbatunnit oli jo täynnä mitä tämän kesäkuun aikana vielä on. Noh, pikainen googletuskierros antoi tulokseksi pitkän liudan englanninkielisiä sivuja joita en jaksanut lähteä tutkimaan, mutta kuvahaulla löytyi sitten hyvinkin selventävää materiaalia - eikös yksi kuva kerro enemmän kuin tuhat sanaa ;)? Mutta sunnuntaina se sitten selviää minulle konkreettisesti, että mitä se core on. Zumban jälkeen jään siis vielä toiselle tunnille. Eikä sen puoleen, venyttelykin tekisi oikein hyvää. Kotona olen ihan luvattoman laiska venyttelemään.

Core-kuva täältä.

2 kommenttia:

  1. Coressa treenataan kehon tukilihaksia, oikeastaan koko "korsettia" joka pitää kehon koossa ja sisäelimet suojassa. Käytännössä eri vatsalihakset, syvät lihakset ja selkälihakset ovat ne eniten treenattavat lihakset. Tehokkaimpia core-liikkeitä ovat lankut ja hooverit sekä erilaiset versiot niistä. Lankusta löytyy kuva meitsin blogista, "tietoa blogista" :) Tuossa sun postaamassa kuvassa on kylkilankku palloa apuna käyttäen.

    Core voi olla myös jumppaa tasapainolaudan päällä. Siinä tehdää erilaisia joko staattisia tai dynaamisia liikkeitä. Mutta pianhan se sulle sitten selviää, mitä siellä sun coretunnilla tehdään! Liikunnan iloa :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos Hanne vastauksesta :). Jotain tällaista minä ajattelinkin coren olevan. Kerron sitten sunnuntai-iltana tunnin jälkeen, miltä tuntui ;).

    VastaaPoista