keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Kokkailuja

Tein tässä päivänä yhtenä jauhelihapihvejä. Naudan paistijauheliha oli paikallisessa marketissa puoleen hintaan niin ostin sitä kerralla vähän useamman paketin ja laitoin osan pakastimeen. Koska yleensäkin harrastan ruuanlaittoa niin että katson suuntaa-antavan ohjeen ja teen loput vähän mutu-tuntumalla, niin jauhelihapihvitkin ovat aina vähän erilaisia. Täytyy siis laittaa ohje nyt tänne ylös, niin voin seuraavan kerran tarkistaa että mitä niihin hyviin pihveihin oikein tulikaan ;).

Jauhelihapihvit (n. 20 kpl)

800 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 prk ruokakermaa
2 kananmunaa
kaurahiutaleita
korppujauhoja
paprikajauhetta
mustapippuria rouhittuna
suolaa

Ensin turvotin kaurahiutaleita ja korppujauhoja ruokakermassa. Sitten lisäsin voissa kuullotetut sipulit, jauhelihan, mausteet ja kananmunat ja sekoitin tasaiseksi. Paistoin pihvit lettupannulla, että lapset pääsivät jo syömään (uunissa paistaessa kun joutuu odottamaan koko satsin ennenkuin pääsee ruokailemaan). Hyvin kelpasi koko porukalle :). Valkosipulia olisi saanut olla vaikka yksi kynsi enemmän, mutta hyviä oli noinkin. Korppujauhot olisi voinut jättää poiskin, mutta kermaa oli sen verran reilusti että heitin korppujauhoja sinne vähän turpoamaan.

Jauhelihapihvejä, wokvihanneksia ja sinappia. Nam :).

2 kommenttia:

  1. Minulla on blogissa sinulle jotain. :)

    Näyttää muuten tosi herkulliselta annokselta, varsinkin nyt, kun olen kolmatta päivää ilman vihanneksia.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kävin kurkkaamassa :).

    Nyt kun olen ihan tietoisesti vähentänyt perunaa/pastaa ruokavaliossani niin tulee syötyä vihanneksia paljon enemmän :). Perunamuussia kyllä tein yksi päivä ja söin sitä itsekin (lapset ovat ihan hulluna perunamuussiin, muistan kyllä itsekin että olen aina tykännyt siitä) mutta nykyään riittää ihan pieni kauhallinen, ei tarvitse kauhoa lautasta puolilleen :).

    VastaaPoista