tiistai 24. toukokuuta 2011

Kyllä ottaa päähän.

Kävin perjantaina kirurgian polilla ja siellä tehtiin vasempaan jalkaan uudelleen suonikohjujen vaahtoruiskutushoito. Eilen illalla sain ottaa tukisukan pois, eli sen piti olla yhtäjakoisesti jalassa kolme vuorokautta toimenpiteen jälkeen. Suureksi harmikseni huomasin, että sukkaan oli tullut yläreunaan silmäpako ja pieni reikä - toisessa sukassa oli jo semmoinen. Olen valtavan pettynyt noiden tukisukkien laatuun - jos sukat maksavat 112 euroa, pitäisi niiden kestää vähän pidempään ehjänä kuin kaksi ja neljä viikkoa!

Toinen juttu mikä ottaa päähän tuon hajonneen sukan lisäksi, on tämä kahden viikon hikiliikuntakielto, mikä siis johtuu tuosta vaahtoruiskutuksesta. Pari vuotta sitten olisin ollut moisesta vain hyvilläni - saapahan ihan luvan kanssa löhötä sohvalla (ja syödä karkkia/suklaata/jäätelöä/keksejä jne...). Nyt voisin lähteä heti nostamaan kahvakuulaa, polkemaan pyörällä (se pidempi eli 25 km lenkki on edelleen tekemättä), zumbaamaan... Raivostuttavaa! No, onneksi kaksi viikkoa on kuitenkin aika lyhyt aika eikä liikkumista ole kokonaan kielletty, päin vastoin. Kävelemässä saa kyllä käydä, ja itseasiassa sunnuntaiaamuna kävin tekemässä isäni kanssa 5 km:n kävelylenkin. Vauhti oli kyllä aika reipas, kun ottaa huomioon että maasto oli vaihtelevaa ylä- ja alamäkeä ja alusta oli sora- ja metsätietä.

Voinpahan kuitenkin (yrittää) syödä terveellisesti, hikiliikuntakiellosta huolimatta :). Eilen illalla vedin tosin jättiannoksen jäätelöä Täydellisten naisten kanssa, enkä tiedä siitäkö vatsani meni sen verran sekaisin että nyt ei "kunnon" ruoka maistunut ollenkaan. Teinpä sitten ihanan smoothien; maitorahkaa (Ehrmann), banaani, jäisiä mustaherukoita, auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä, hunajaa ja maitoa. Nam :).

2 kommenttia:

  1. Samanlaisia kokemuksia myös täällä noiden tukisukkien laadusta. Minulle annettiin ohjeeksi 3 prk yhtäjaksoista käyttöä ja siihen päälle sitten 11 vrk päivittäistä käyttöä.

    VastaaPoista
  2. Juu, ihan samat ohjeet sain minäkin. Eli aina jalkeilla ollessa pitää olla tukisukka jalassa. Tietysti sukkia suositellaan pidettäväksi jatkossakin (sen jälkeen kun kaksi viikkoa on tullut täyteen), ja aion ainakin töissä niitä käyttääkin kun joudun lähes koko päivän olemaan jalkojen päällä (siis silloin maaliskuun lopussa minulla hoidettiin myös oikea jalka, jossa suonikohjut tosin on enemmän kosmeettinen haitta sillä laskimot toimivat normaalisti). Toivottavasti saisin sukkia korjattua niin että ne kestäisivät käyttöä edes muutaman kuukauden.

    VastaaPoista