tiistai 31. toukokuuta 2011

Makeita ostoksia

Tämä postaus piti tehdä jo viime viikolla, mutta en ehtinyt. Eilisen illankin tietokone oli kiinni, ja nyt kun minulla on ihan pieni hetki aikaa tässä koneella kun pojat ovat isänsä kanssa ulkona, täytyy käyttää tilaisuus hyväksi ;).

Tein viime viikolla muutaman hyvän ostoksen. Maanantaisoturit-kirjan ohjeen mukaan etsin Mate-teetä - ja löysin paikallisesta S-marketista. Luulin että kyseessä on vaikeasti tavoiteltava nautintoaine mutta sitäpä löytyikin sieltä muiden irtoteepussien joukosta - eikä hintakaan ollut muita teelaatuja kummempi. Ja on muuten Hyvää :). Perjantaina ostin sitten toista Forsmanin teetä, nimittäin Lakritsia. Täytyy myöntää että tuoksu oli parempi kuin maku, mutta kyllä tuotakin juo :). Ei se kyllä ihan oikeaa, syötävää lakua korvaa ;).

vas. Mate-tee, kesk.ylh. luomusuklaa, kesk.alh. stevia, oik. Lakritsi-tee.
Mikkelissä kävin Lifessa kun sain päähäni mennä kysymään, löysyisikö sieltä steviaa. Löytyihän sitä! Ostin siis pussillisen sitä, ja kassalla huomasin vielä luomusuklaata - Green & Black's Maya Gold. Oli nimittäin hyvää, sitä ostan toistekin! Tuosta steviasta sen verran, että laitoin sitä rahkan sekaan ihan pikkiriikkisen - olin pienen kitkerän jälkimaun maistavinani siinä, mutta kun pilkoin sekaan päärynän, ei kitkeryydestä ollut enää tietoakaan. Ehkä tuo siis menee siinä tarkoituksessa mihin sen ostinkin, eli rahkan makeuttamiseen (ihan pelkiltään, pelkästään hedelmän/marjojen makeudella en rahkaa kyllä pysty syömään).

Viikonloppuna ostin kaupasta Reilun kaupan ruokokidesokeria. En tiedä onko se yhtä "terveellistä" kuin intiaaniruokosokeri, mitä maanantaisoturi käyttäisi, mutta koska se on saatavilla oman kylän ruokakaupasta (ja on vähän - tai oikeastaan aika paljon - halvempaa kuin intiaanisokeri) niin taidan tyytyä siihen :).

Tässä vielä Kuningaskuluttajan juttu sokerista.

4 kommenttia:

 1. Minä tulin lukemaan jotain karkkijuttua :D

  VastaaPoista
 2. Noo, onhan tuo suklaa karkkia ;)...

  VastaaPoista
 3. Mulla jäi suklaa huomaamatta! Sen siitä saa, kun kännykän pieneltä näytöltä tihrustaa

  VastaaPoista
 4. Minä olen ihan älytön lakritsin ystävä, mutta latritsi ei teenä uppoa oikein mitenkään. Kumma juttu.
  Hämmästyttävästi tuli just mieleeni, että olen ollut jo kaksi viikkoa ilman pientäkään lakupätkää. Ennätys varmaan. :)

  VastaaPoista