torstai 9. syyskuuta 2010

Lisää jumppaohjeita

Kävin eilen toisen kerran työfysioterapeutin vastaanotolla. Edellisellä kerralla sain ohjeita polven kuntouttamiseen, nyt keskityttiin vatsa- ja selkälihaksiin. Ne jumppaliikkeet, jotka siinä käytiin läpi, oli jo ennestään tuttuja ja niitä olen tehnytkin, mutta se oli uusi juttu minulle, että mistä tietää jännittäneensä syvän poikittaisen vatsalihaksen oikein. Sen siis tuntee kun selinmakuulla painaa sormilla lonkkaluiden vierestä ja samalla jännittää lihaksen - sormissa tuntuu kun vatsalihas "nousee" ylöspäin. Nyt olisi sitten puolen vuoden päästä tavoitteena saada 100 vatsalihasliikettä, sekä suorat että vinottaiset, ja nämä tietysti molemmille puolille. Ja idea tässä on siis se että syvät vatsalihakset on aktivoituna koko ajan, yläselkä ja hartiat nousee ylös lattiasta ja ylhäällä pidetään 5 sekuntia ennenkuin lasketaan hartiat alas. Ja jännitys pidetään siis koko ajan, hartioita ei lasketa ihan lattiaan asti vaan uusi liike aloitetaan heti edellisen perään. Tässä on vähän haastetta - ja tavoitetta ;).

Ja vielä syy siihen, miksi minun näitä vatsalihaksia täytyy reenailla: ihan siitä syystä, että jos sillä saisi selkäkivut vähenemään :). Tavoitteena ei siis ole mitkään sixpackit koska siihen vaikuttaa niin moni muukin asia (esim. se että meikäläisen rasvaprosentilla niitä ei näy ikinä :D) vaan se että turhat kivut ja vaivat jäisivät pois lihasten vahvistumisen myötä.

Tässä vielä lyhyt ja informatiivinen juttu syvästä poikittaisesta vatsalihaksesta (ja erittäin havainnoillistava kuva :).

Ja sain muuten ajan siihen polkupyöräergometritestiin! Se tosin on vasta reilun kuukauden päästä, mutta ehdinpähän tervehtyä kunnolla siihen mennessä - ja mitään uusia tauteja tänne ei huolita. Josko siitä saisi sitten jotain osviittaa nykykunnosta.

3 kommenttia:

  1. Niin se vain on, että kun selkä on kipeä niin mistään ei tule mitään. Onneksi sait fysioterapeutilta hyvät ohjeet vatsalihasliikkeisiin. Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kyllä tässä alkaa olo olla jo parempi - siis flunssan osalta :).

    VastaaPoista
  3. Nyt tsemppiä oikein pitkäjänteiseen ja tulokselliseen vatsalihasharjoitteluun. Se jos mikä tekisi meille kaikille hyvää.

    VastaaPoista