torstai 1. heinäkuuta 2010

Ei hellettä, kiitos!

Turvottaa. Jalat ja kädet on ihan paksuina, nestettä kertyy ja ahistaa. En tykkää helteestä, tuntuu että koko kroppa on ihan jumissa. +20 astetta on riittävä, tarkenee ulkona topissa. Semmoista keliä siis kiitos tänne :). Vaikka ei taida auttaa, kun viikonlopulle on luvattu jo +30 C... Töiden alkaminen ei sinänsä harmita, todennäköisesti teemme koko heinäkuun töitä 6-14 eli iltapäivästäkin ehtii vielä tekemään kaikenlaista, jos jaksaa - tarkoitus kun olisi kulkea pyörällä töihin, niin voipi olla aika väsy kun polkee kotiin jos lämpötila on helteen puolella.

Tänään kävin toista kertaa puistozumbassa, tällä kertaa ajelin Mikkeliin. Kengät oli kyllä mukana mutta päädyin olemaan paljasjaloin, ja olipa se kivaa kun oli tasainen alusta eikä tarvinnut pelätä kiviä tai muita epämiellyttäviä yllätyksiä, zumbailupaikka oli nimittäin Urheilupuiston jalkapallokenttä :). Valehtelenkohan paljoa jos veikkaan että paikalla oli n. 60-70 zumbaajaa? Paljon jokatapauksessa! Sarjoissa oli mukana paljon hyppyjä, osa oli pakko taas jättää väliin kun tuntui että pohkeet menee ihan jumiin. Tällä kertaa minulla oli mukana muutakin juomista kuin vettä, ostin kaupasta ihan kokeilumielessä Flow Endurancea. Ei se kyllä ihan sitruunalle mielestäni maistunut, enemmän omenalle, mutta ihan juotavaa jokatapauksessa. Puoli pulloa sitä tunnin aikana meni (ja vettä puolisen litraa), valmistajan suositushan on pullollinen eli 0,5 litraa tunnin aikana + vettä oman tarpeen mukaan. Ei tuo nyt ainakaan huonoa tehnyt, tuntuu että jos juo pelkkää vettä etenkin näin lämpimällä kelillä, tulee vain hölmö olo. Kotimatkalla söin sitten yhden Alpen-patukan. Tälle varmaan olisi parempikin vaihtoehto, mutta olisin varmaan tuupertunut auton rattiin jos en olisi syönyt mitään. Sitten kun pääsin mummilaan (pojat olivat siellä zumbailuni ajan siskoni kanssa, kun on sopivasti matkan varrella) join lasillisen rasvatonta maitoa - tässä kerran surffailin netin ihmeellisessä maailmassa etsien tietoa siitä mikä olisi hyvä palautusjuoma, ja monessa paikassa mainittiin maito. Sitä olen sitten aina juonut lenkin ja jumpan jälkeen, tuleepahan edes se pari desiä päivässä kun en muuten maitoa tapaa juoda. Mitä te juotte treenin aikana ja sen jälkeen, entä mikä olisi hyvä palautusjuoma/-välipala?

Ainiin - 50-haasteesta on nyt 22/50 täynnä :).

4 kommenttia:

 1. Minulla näyttäisi turvotuksen suhteen toimia se, että juon kerta kaikkiaan riittävästi. Joskus sitä blogissa mietin ja sain kommentiksi, että nesteen vähyydestä se turvotus tulee ja näin on ainakin minun kohdallani. Erikoisen käänteiseltä se tuntuu, mutta mitä enemmän juon, sitä vähemmän nestettä kertyy kehoon.

  Juon itse treenin aikana - vettä. :) Myslipatukan saatan ottaa mukaan hätävaraksi vaikka rankan zumban jälkeen napattavaksi.

  VastaaPoista
 2. No eilen join ehkä vähän liian vähän, mutta muuten olen kyllä mielestäni juonut tarpeeksi. Auttaisikohan vihreä tee, eikös sillä ole nestettä poistava vaikutus...? Tänään on siis käytävä teeostoksilla, erilaisia teelaatuja on kyllä kaappi pullollaan mutta ne taitaa olla melkein kaikki mustaa teetä ;).

  VastaaPoista
 3. Olen minäkin joskus vihreää teetä juonut, mutta vaan viileämmällä säällä. En mitenkään pysty juomaan kuumaa kuumalla. :)

  VastaaPoista
 4. Minä kyllä juon teetä kuumallakin, pakko saada ainakin aamu- ja päiväteet :D.

  VastaaPoista