keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Fysio- ja kuulaterapiaa

Viime torstaina kävin siellä fysioterapeutilla. Kuulin taas samat asiat jotka olen kuullut jo aikaisemminkin, sekä lääkärin että fysioterapeutin suusta, mutta jotain uuttakin tarttui tältä käynniltä mukaan - sain ohjeet muutamaan hyvään coreliikkeeseen joita tehdä jumppapallon kanssa, eli ryhdin korjaaminen ja rangan hoitaminen lähtee alaselästä ja syvistä lihaksista liikkeelle. Ja tämä fysioterapeutti piti kahvakuulan nostamista pelkästään positiivisena asiana :). Vuosi sitten kun fysiatri sanoi minulle ettei kenenkään pitäisi harrastaa kahvakuulailua eikä zumbaa, kun niissä menee selkä ja polvet... Varmasti meneekin, jos tekniikka on väärä.

Perjantain välipala - Subwayn suklaacookie ja teetä. Nam.
Ja perjantaina ajelin Mikkeliin, noutamaan uutta ystävääni. Se on pyöreä, vaaleanpunainen ja ihana! Se on siis se 8 kilon kisamallin kahvakuula :). Maanantaina raahasin kuulan kassissa mukaani salille, kävin käytännössä testaamassa sen suunnitelman eli kahvakuulatreeni kuntosalilla. Ensin kävelin juoksumatolla pari kilsaa, sen jälkeen otin kuulan käteen ja tein puolen tunnin treenin. Ensimmäiset minuutit meni kuulaan totutteluun (sillä 12 kg:n kisakuulalla olen tähän asti tehnyt heilautukset, muuten se on ollut vielä liian painava käsivaivojen takia) ja sitten kun pääsin vauhtiin, en olisi malttanut lopettaa. Mutta ei makiaa mahan täydeltä :)...

Mikä näistä ei kuulu joukkoon? Tarvii vissiin lähteä
pyyhekaupoille...
Oisko ideoita mihin sykemittarin kellon voisi laittaa
kuulatreenin ajaksi? Ihan kuin mulla olis patti selässä...
Ei, se on kello joka on kiinni sykevyössä.

7 kommenttia:

 1. Ihana kuula. <3 Kuin paikallaan sä teet treenin? Kun esimerkiksi mun mittarille taitaa riittää, että kello ja vyö ovat 3 metrin etäisyydellä toisistaan, niin joskus olen laittanut sen lattialle/sivupöydälle. Jumpassa se on usein siinä "oman paikan" vieressä kassissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri se se on, ihana <3. Kesällä kokeilin pitää kelloa seinällä naulassa (siis takapihalla treenatessa) enkä ollut seinästä kuin alle kahden metrin päässä mutta signaali katosi ja syke näytti 00. Täytyypä seuraavan kerran kokeilla että miten kaukana sitä voi kelloa ja lähetintä pitää niin että yhteys vielä toimii. En mä siinä kuulaa nostaessa kauheasti liiku, aika samoilla jalansijoilla pysyttelen koko ajan :).

   Poista
 2. Mää itse pidän topin olkaimessa. Sen saa siirrettyä siitä myös takapuolelle, mikäli se rinnan yläpuolella on tiellä (kuten voi käydä esim. rivessä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, kiitos vinkistä, täytyypä kokeilla :). Aika usein kuitenkin nostan kuulaa toppi päällä, t-paita tuntuu jotenkin ahdistavalta. Harmi että salilla on niin kirkkaat valot, vähän vähempikin riittäisi... ettei kaikki käsivarsien muhkurat näkyisi niin selvästi sieltä peilin kautta :D.

   Poista
 3. Onnea uudelle kuulalle! Se sointuu hienosti tuon pinkin Gymbossin kanssa, mulla on samanlainen yhdistelmä mutta mulla ei ole noin hienoa pulloa. Kisakuulaa on niin paljon parempi nostaa kuin tavallista mallia!

  Mä olen potenut sitä, mihin panisin puhelimen, kun kuuntelen salilla musaa kuulokkeista. Tänään panin sen kangaspussiin ja pussin roikkumaan urheiluliivin henkselistä, ja hyvin toimi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten kun pääsen tosissani nostamaan sitä sinistä kuulaa, on varmaan hankittava myös sininen Gymboss :D. Sininen juomapullo löytyy onneksi jo valmiiksi kaapista ;). Tuo pinkki on Tupperin pullo, sen väristä ei tällä hetkellä taida olla myynnissä.

   Myin ne omat "turistikuulat" pois, tänään vein kummankin uusiin koteihin. Nyt on kaapissa vain ne kisamallin kuulat :). Ja nostaminen on tosiaan niin paljon helpompaa niillä!

   Poista
 4. Hauskoja kuvia sulla täällä - ja ihanan pinkkiä!

  VastaaPoista