perjantai 5. marraskuuta 2010

Kunnonkohottajan uudet vaatteet

Tämä alkaa olla huolestuttavaa. En ole ikinä tykännyt käydä vaateostoksilla, enkä siis ostaa vaatteita - niitä kun on melkein pakko sovittaa, kun kokomerkinnät ei aina pidä paikkaansa, eikä ne aina ole edes sinnepäin. Mutta nyt haluaisin ostaa jokaisella kauppareissulla jotain uutta - liikkumista ja urheilua varten. Apua! Okei, jumppavaatteita ei periaatteessa voi olla liikaa jos niitä tarvitsee joka päivä, mutta kun olisi muutakin rahanmenoa...

Tänään tein kuitenkin mahtavan löydön. Minun on hyvin vaikea löytää sopivia housuja. Niissä kun jää lahkeet melkein aina liian lyhyeksi. Ne vanhan malliston Zumba-housutkin, jotka ovat kokoa XL, ovat muuten oikein sopivat ja ihanat päällä, mutta ne lahkeet. Niissä saisi olla 10 senttiä lisää pituutta. Prisman urheiluvaateosastolta löytyi kuitenkin väliaikainen pelastus Zumba-tunneille. Löysin Catmandoon mustat housut, jotka ovat hyvin samantuntuista materiaalia kuin Zumba-vaatteet, lahkeissa on riittävästi pituutta ja lahkeensuissa on vielä kaiken lisäksi kiristysnarut. Fantastista!

Toinen ongelma liittyy paitoihin. Juu, nekin tuppaa olemaan turhan lyhyitä malliltaan. Minulla on pari Zumba-toppia, Adidaksen ja Reebokin topit, Reebokin t-paita... ja kaikkia saa kiskoa pitkin tuntia tai lenkkiä (siis kesällä, näillä keleillä en tarkene lenkkeillä pelkässä topissa...) alaspäin ettei napa (ja läskit) vilku. Anttilasta bongasin alerekistä Niken valkoisen painijanselkäisen topin, jossa on harmaata tekstiä ympäriinsä. Kokolapussa luki XL, hintalapussa 10 euroa - äkkiä toppi kainaloon ja kassan kautta ulos! Kotona sovitin toppia. Pituutta on riittävästi, ihan reilusti siis, tästä tuli lempitoppini heti välittömästi :). Pikkuvika oli se, että toppi jäi kainaloitten alta löpöttämään rumasti. Se taas oli korjattu muutamalla pikkupistolla (ja ensin piti käydä ostamassa neuloja lähi-Tokmannilta kun en löytänyt neulojani mistään), nätisti kavensin pienellä taitteella molempien kainaloiden kohdalta ja nyt toppi istuu kuin valettu ;). Kunhan saan raivattua tien ompelukoneen luokse, täytyy tehdä kavennus vähän siistimmäksi, mutta siihen saakka tämä kelpaa.

Eli nyt ei ole niin akuuttia kiirettä saada niitä uuden malliston Zumba-housuja, mutta on ne varmaan seuraavan tilipäivän kunniaksi tilattava ;)...

Ja olipa muuten energinen olo illan 1,5 h Zumbathonissa. Johtui varmaan näistä uusista ihanista reenikuteista :D.

2 kommenttia:

  1. Pitkänä ihmisenä on muuten oikeasti välillä tuskaa, kun tuntuu että kaikki lahkeet ja paidanhelmat loppuvat kesken! :)

    VastaaPoista
  2. Niinpä! Ja se ongelma on ollut pitkään - siis jo kouluikäisenä, hihat jäi aina ensimmäisenä paidoissa lyhyeksi... "Onneksi" on muitakin kellä on sama ongelma ;).

    VastaaPoista