maanantai 27. kesäkuuta 2011

Kotiseutumatkailua

Tänään pyörähti käyntiin loma-asuntomessut Mäntyharjun Pyhävedenrannan Pähkinälehdon alueella. Sinne ei vielä ehditty (töitten jälkeen pyörähdin markkinoilla - ostin sen "pakollisen" markkinarinkelin) mutta iltasella käytiin lastenohjelmien jälkeen Miekankoskella. Miekankosken kahvila sijaitsee ihan lähellä 5-tietä, Tarhaveden rannalla.
Kahvilan sisäänkäynti.
Pienemmälle maistui mansikkapulla ja pillimehu...
... samoin isommalle. Minä tyydyin pelkkään teehen
enkä syönyt edes kuopuksen pullantähteitä ;).
Kahvilan alueella on kivasti huomioitu lapsetkin. Löytyy
katettu hiekkalaatikko ja keinut.
Laituriterassilta on kauniit näkymät Tarhavedelle.
Toisella puolella tietä näkyi kunnon sadepilvet.
Sepän paja ei ollut auki. En tiedä mitä sieltä löytyy kun en ole
koskaan käynyt siellä - seuraavan kerran täytyy tähdätä
Miekankoskelle niin että sekä paja että puoti ovat auki :).
Miekankoskella aion käydä tänä kesänä myös pyörällä. Matkaa sinne tulee yhteen suuntaan 15 km, ja tie on mäkistä ja mutkaista, mutta eiköhän se siitä kun ei pidä kiirettä :). Tulevana lauantaina eli 2.7. on Tour de Mäntyharju, pyöräilytapahtuma jossa on 160 km pitkän lenkin lisäksi myös 30 km ja 60 km matkat. Käsittääkseni tuo 30 km lenkki käy juurikin Miekankoskella. Ottaisinkohan tavoitteeksi osallistua ensi kesänä siihen :)?

Mistä tulikin mieleeni, että tein vielä illanvilakalla sen perinteisen 8 km:n pyörälenkkini, kirkolle ja takaisin. Tänään pyörä kulki varsin kevyesti, jopa niin kevyesti että poljin vahingossa sen kääntöpaikkani ohi :D. Huomasin vasta siinä kohdalla että pitäisi kääntyä takaisin. Ja tänään selvisin kahdella vaihteella kolmesta, ykköstä en käyttänyt ollenkaan, en edes tiukimmassa ylämäessä. Jotain siis lienee tuolla jalkaosastolla tapahtunut ;). Mutta oli vaan taas kauniit maisemat tuolla kirkonkylällä Pyhäveden selälle päin. Kunhan saan (viikonloppuna?) sen digipokkarin hommattua, niin kuljetan sitä aina mukanani! Järkkäri on vähän turhan iso ottaa mukaan pyörä- ja kävelylenkille (vaikka sen silloin kerran metsään mukana raahasinkin).

Ja P.S., pahoittelen tämän(kin) postauksen kuvien surkeaa laatua. Ovat sitä kännykkäkamaa...

1 kommentti:

  1. Ihana Miekankoski. Kaunista. Käytiin tuolla talvella, täytyy käydä tänä kesänäkin. Kiitos vinkistä! Hienot lenkit ja hyvät säätkin tulossa.

    VastaaPoista