sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Viikon liikuntasaldo: 10 tuntia.

Eikä muuten ole aprillia ;).

Olin siis eilen lauantaina Tampereella, Varalan Urheiluopistolla oli Svolin järjestämä ohjaajien ideapäivä. Lähdin aamulla kuudelta ajelemaan ja olin perillä ihan vähän ennen kymmentä. Tottakai Lahden kohdilla alkoi sataa lunta, ja kaikki kesäsunnuntaiajelijat olivat lähteneet liikenteeseen... Vähän otti päähän kun tuli niin kiire ensimmäiselle tunnille, kun kaiken lisäksi parkkipaikat olivat tosi tiukassa siinä opiston pihalla. Jätin auton sitten semmoiseen paikkaan eli kadun varteen, ja olin jo ihan varma että se käsketään vielä siirtää siitä... En muuten olisi löytänyt perille ilman navigaattoria, niin monen mutkan takana Urheiluopisto oli. Siinä olisi perinteisen paperikartan kanssa ollut jo kartturillakin tekemistä...

Ensimmäinen tunti oli siis SH'BAM, Les Mills-konseptin tunti. Tämä ei oikein sytyttänyt minua, vähän vierastin sitä kun ohjaaja koko ajan "huusi" mikkiin ja musiikki oli aika yksitoikkoiseksi miksattua jumputusta, siis kaikki kuulosti melkein samalta. Ja tässä oli aika paljon hyppyjä, tuntui myös että askeleet oli hyvin samanlaisia kaikissa biiseissä. Zumba on enemmän mun juttu ;).Seuraava tunti oli sitten astangajoogaa. Olen käynyt joskus vuosi sitten muutaman kerran joogatunnilla, mutta se oli sellaista aika leppoisaa ja enemmän rentouttavaa. Eilinen jooga oli kyllä kaikkea muuta, siis äärimmäisen tehokasta ja sai keskittyä ihan tosissaan että sai pidettyä asennot - tai asanat - tarpeeksi kauan. Huh. Jooga (vaikka se astangakin) olisi kyllä ihanaa kun pääsisi vaikka kerran viikossa käymään. Kehon hallinta varmasti paranisi paljon.

Kuva täältä.
Lounastunnin käytin huilailuun, söin vähän eväitäni ja menin jo saliin odottamaan kolmatta tuntia, joka oli Shape up eli muokkaus. Tällä tunnilla keskityttiin erityisesti keskivartaloon eli syviin vatsa- ja selkälihaksiin. Ihan kaikkea en pystynyt enkä enää jaksanut tehdä, mutta sitkeästi jumppailin koko tunnin. Ohjaajan tyyli oli kyllä kannustava mutta toivon etten itse kuulosta samalta ;).

Neljäs tunti oli Iloa elämään-jumppa eli ensi kesän kesäjumppa, joka meidänkin seuralla on sitten varmaan ainakin osan kesää käytössä puistojumpassa. Perusjumppaa kuminauhan kanssa, aika paljon kyykkyjä. Tämä tunti kyllä kärsi siitä että se oli päivän viimeinen, osa lähti kesken tunnin pois (joku oli varmaan vielä väsyneempi kuin minä, muutama istuskeli salin laidalla) ja minäkin kävin vessassa kesken askelkyykkyjen...

Päivän päätteksi olisi ollut vielä venyttely ja rentoutus, mutta minä lähdin kesäjumpan jälkeen kotiin päin että vältin sen ruuhkan (ne tiet, jotka Varalaan vievät, ovat aivan älyttömän kapeita ja mutkaisia!) ja olin vielä valoisan aikaan kotona.

Kiva päivä, mutta ei tuommoisia kauhean usein jaksaisi :).

Tänään tosiaan sitten viikon päätteeksi zumbaa. Pari uutta biisiä otin mukaan, uuden reggaetonin sekä rokkia sykkeen nostoon. We're gonna win!

1 kommentti:

  1. Yeeeeah! Astanga- ja saunajooga kuulostaa aika vaativilta, en ole koskaan ollut kummallakaan. :)

    VastaaPoista