keskiviikko 24. elokuuta 2011

Keinupohjakengät

Äidilläni on ollut jo pidemmän aikaa Avi-motionin keinupohjakengät. Olen haaveillut samanlaisista, mutta hinta on ollut sen verran korkea etten ole käynyt moisia edes sovittamassa. Viime viikolla bongasin Tokmannilla korillisen Avi-motion iTone-kenkiä. Löysin sieltä oman kokoni, sovitin ja ostin. Hintaa kengillä oli huimat 39 euroa! Otin kengät heti seuraavana päivänä koekäyttöön, ja sunnuntaina testasin miten niillä onnistuu juokseminen. Aivan loistavasti! Minullahan on ollut juoksun (tai hölkän...) kanssa se ongelma että se käy sekä jalkoihin (kipeyttäen penikat) että selkään. Sen sunnuntain tonnin juoksemisen jälkeen ei ollut minkäänlaisia tuntemuksia kummassakaan paikassa :).
Ihanat keinukengät :).

Keinupohjakengillä ei kaiketi saisi kävellä ihan jatkuvasti, ettei jalkaterän lihakset joudu aivan toimettomiksi. Avi-motionin sivuilla tosin sanotaan, että "Avi-motion on uuden sukupolven keinupohjainen jalkine, joka elastisen lestinsä ansiosta ei passivoi normaalin kävelyn vaiheita, kuten varvastyöntöä. Myös paino jakautuu tasaisesti jalkapohjalle." Tarkoitus on käyttää noita tavallisten lenkkareitten rinnalla, ja esim. töissähän käytän muita kenkiä, siellä kun tulee oltua taukoja lukuunottamatta koko päivä jalkojen päällä ja kävelyä tulee aika paljon. 

Alkuun kävely keinupohjakengillä tuntui aika omituiselta mutta niihin tottuu kyllä nopeasti. Askel tuntuu rullaavan paljon sujuvammin, ja kyllä se kävely tosiaan tuntuu tuolla takalistossa enemmän kuin normaaleilla kengillä :). Samoin olen huomannut että etenkin lantionpohjan lihaksia tulee jännitettyä enemmän.
"Avi-motion -kengät tehostavat kävelyn kiinteyttävää vaikutusta ja kohdistavat rasituksen haluttuihin kehonosiin. Vatsalihakset, reidet, pohkeet ja pakarat joutuvat töihin mutta liikunta Avi-motioneilla on silti mukavaa.
Avi-motionit parantavat ryhtiä ja keventävät selän, lonkkien ja polvien rasitusta."
Tuo viimeinen lause etenkin kuulostaa tosi hyvälle. Jännityksellä odotan, että miltä selkä alkaa tuntua kunhan lopetan tulehduskipulääkekuurin.

2 kommenttia:

  1. Luinkohan minä Heiaheiasta jo jossain vaiheessa lauseen, että "rakastan keinupohjakenkiä"? :)

    Selkä ja tulehduskipulääkekuuri kuulostaa siltä, että minun jumitukseni ovat pientä.

    VastaaPoista
  2. Saatoitpa lukea :).

    No, pientä tai isoa, kyllähän ne jokaisen omat vaivat vaivaavat jollain tavalla :). Onnellisia olkoot ne joilla ei ole mitään ;).

    VastaaPoista