maanantai 11. kesäkuuta 2012

Päiväretki Repovedelle

Eilen oli pitkästä aikaa geokätköilypäivä. Lähdimme käymään yhdellä kätköllä, reilun 10 kilometrin päässä Virransalmen vanhalla sillalla. Kätkön löydyttyä kysyin miesväeltä, jatketaanko matkaa Voikoskelle (juu, siellä on se kaasutehdas). Niinpä kävimme etsimässä toisenkin sillalla olevan kätkön. Ja kun sinne asti kerta lähdettiin (meiltä on Voikoskelle matkaa n. 24 km) niin jatkettiin vielä eteenpäin, Vuohijärvelle, jossa käytiin kaupassa ostamassa vähän evästä. Menomatkalla käytiin loggaamassa vielä kolmas geokätkö Hillosensalmella.

Kaupassakäynnin jälkeen seuraava pysähdys oli Elvingin torni. Olen monen monta kertaa ajanut risteyksen ohi, mutta nyt näin tornin ensimmäistä kertaa. Ja kannatti poiketa :). Torni on muurattu sementtitiilistä ja siitä tuli heti mieleen linnan torni, mitä elokuvissa näkee.

Elvingin torni.
Yli 20 metrisen tornin huipulle päästäkseen täytyy kavuta ylös noin 80 rappusta.

Siellä se auto on, 20 metriä alempana...
Tuolta tietä pitkin tultiin. Taitaa olla Vuohijärvi kun tuolla siintää.

Ja Repovedelle päin.
Jos sattuu ajelemaan Kouvolan suunnalla (Valkeala kuuluu nykyään Kouvolaan) niin kannattaa poiketa Elvingin tornilla. Kesäaikaan se on auki viikonloppuisin, mutta viikollakin pääsee toki tornin lähelle. Niin, ja täälläkin olisi ollut geokätkö, mutta kun kotoa lähtiessä en arvannut että tehdäänkin vähän pidempi reissu, muuten olisin tarkistanut netistä että missä kätkö sijaitsee...

Seuraava pysähdyspaikka oli Lapinsalmen parkkipaikka Repoveden kansallispuistossa. Poikien hoitotäti kävi siellä pari viikkoa sitten, ja siitä asti pojat ovat puhuneet että haluavat nähdä sen riippusillan. No nyt näkivät ja kokivat :).

Kohti riippusiltaa. Parkkipaikalta on sillalle noin
kilometrin matka.
Riippusillalla.
Riippusilta nuotiopaikalta katsottuna.
Nuotiopaikalla oli jonkin verran porukkaa. Pari telttaakin siinä oli pystytettynä. Meidän onneksemme katoksessa oli valmiiksi tulet, niin päästiin aika pian käristämään eväsmakkarat. Samalla seurailtiin muutamaa "miekanheiluttajaa", pikaisen googlauksen perusteella ne taisivat olla Haidong Gumdon harrastajia. Sivukorvalla kuulin kun yksi heistä selitti jollekin naiselle, että ovat ottamassa luonnossa kuvia kun heillä oli korealainen vieras, kun Suomen ja Korean luonnot ovat niin erilaisia. No epäilemättä on :).
Siellä ne on, laiturilla...
Eli tulipahan käytyä nyt peräti toisen kerran Repovedellä :). Tarkoitus on kyllä tehdä sinne ihan kunnon reissu, tämä oli nyt tämmöinen lastenretki. Ja tietysti kaikki mahdolliset geokätköt sitten etsitään samalla, mitkä sattuu sopivasti reitille.

Repoveden kansallispuistohan sijaitsee osittain Mäntyharjun alueella. Tänä kesänä käynnistyy hanke, jonka tarkoituksena on tehdä Mäntyharjusta Repoveden pohjoinen portti. Käytännössä voisin lähteä kotipihasta kävelemään ja päästä retkeilyreittiä pitkin vaikka sinne Lapinsalmelle, sillä ne merkityt reitit lähtevät tuolta 1,5 kilometrin päästä Urheilupuistosta. Siinä olisikin sopiva parin päivän vaellus, kun tilaisi sitten kotiin päin paluukyydin :)...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti